1:a operationen

Lite bilder innan första operationen som var en bandning då Otis blodflöde var för kraftigt. Vår kirurg var den underbara Kiet Tran på Lunds Universitetssjukhus.

”Bandning innebär att ett band sätts runt lungpulsådern för att minska flödet till lungorna och sänka trycket i lungpulsådern. Mängden blod kommer då till lungorna i en mer lagom mängd. Bandningen görs för att minska symtomen på hjärtsvikt” – 1177.

Otis föddes den 26:e Juni. Han mådde så bra när han föddes att han inte behövde vara kopplad till något. Det kändes underbart! Han hade dock en sond i näsan så vi kunde ge honom mat ifall han inte skulle orka amma. Otis ammade dock bra, men vi sköt till lite extra ibland. Det var en knepig procedur. Man var tvungen att väga honom innan han ammade för att sedan väga honom igen för att se hur mycket han ätit. Och likadant när vi bytte blöjor så fick vi väga dem för att se hur mycket vätska han gjorde sig av med.

Otis opererades den 6 Juli, och det var plågsamt att lämna bort honom till narkospersonalen som tog emot honom vid slussen. Vi fick inte vara med när de sövde honom. Jag minns inte klockslaget de tog Otis till operation, men Kiet var klar runt 12-tiden och han var väldigt nöjd med operationen, men som han sa kan allt se perfekt ut innan de stänger bröstkorgen, och när de väl gjort det får man hålla tummarna för att det stannar så. Vi hade tur att Otis operation gick perfekt. Han kom ner till Biva på eftermiddagen och låg där sedan över natten. Det var hemskt att se honom för han var så svullen, och han skrek av smärta. Personalen på barnintensiven var helt underbara, och vi kände oss väldigt trygga med dem.

Dagen efter kom han ner på avdelningen 67. Prover visade förhöjda värden så de satte in antibiotika, men annars gick allt som på räls. När Otis var 2 veckor togs syrgasen från operationen bort, och även sonden togs bort. Han hade endast en slang kvar som satt i foten vilket han fick ketogan och antibiotika ur.

image

image

image

image

image

Otis fick komma ut för första gången efter någon vecka. Det kändes som vi gjorde något olagligt och snodde honom från avdelning 67 där vi bodde. Då ska vi inte tala om hur det kändes när vi faktiskt fick åka hem med honom. 🙂

image

image

Den 10 juli visade prover att levervärdet var ok, ekg bra och ultraljudet visade en bandning som fungerade, så dagen efter fick vi åka hem. Tanken var att vi skulle mellanlanda på Ryhov, men vår barnläkare Nemath sa att det inte var nödvändigt, så dagen efter klev vi in i vår lägenhet tillsammans med vår son..som en familj..

image

Annonser
Det här inlägget postades i hlhs. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s