Magnetisk röntgen

I september förra året var vi nere i Lund igen för läkarna ville att Otis skulle göra en magnetisk röntgen inför hans stundande operation. Det var både jobbigt och skönt att få vara tillbaka.
image

Jobbigt för att vi varit hemma i 2 år och levt Svenssonliv, och skönt för att man fick känna på sjukhusmiljön lite innan tcpc, så man inte kastas rakt in i det när det väl gäller.

Denna gång fick vi bo på Ronald McDonald eftersom familjen utökats med lillebror Timo. Ronald erbjuder familjer ett hem iväg från hemmet, och ger familjer och syskon en liten chans att andas ut och slippa sjukhusmiljön. Det är hit era pengar nu lägger i bössan på McDonalds går..till oss :-).
image

image

image
image
image

Otis fick göra en vanlig röntgen och ultraljud dag 1.
image

Dagen efter var han fastande och klädd i sjukhuskläder. Magnetröntgen skulle göras sövd eftersom Otis är så liten, och det är viktigt att man ligger helt stilla. Det var en jobbig väntan innan de tog emot Otis. Patienten före drog ut på tiden, och Otis började bli gnällig i och med att han var på fastande mage. Otis fick lite lugnande i rumpan och sedan rullade de iväg honom till magnetröntgen.
image

image

image

Petter bar honom en bit eftersom han slog huvudet i sängen hela tiden då han försökte sätta sig upp i sitt groggy tillstånd. Väl framme fick han en mask över sig att andas in sövande medel i. Det gick bra först, men precis innan han somnade blev han rädd och började skrika. Läkaren förklarade att det var normalt att det händer precis innan de ska somna, och att han inte kommer att minnas något av det. Men jag som mamma kommer minnas..att min son just i det ögonblicket var rädd.

Röntgen gick fort och vi var snart uppe på postop för att hämta vår son.
image

Han rullades ner till 67:an och är fick vi stanna till Otis ätit och kissat. Otis var sur, men vi proppade honom full med kex och sedan fick vi gå tillbaka till Ronald och packa ihop för hemresa. Först åt vi varsin bulle i den underbara solen.
image

Otis matar sin nya bästa vän Blixten MqQueen med bulle
image

Annonser
Det här inlägget postades i hlhs. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s