DAG 2

Otis ska få komma ner på avdelningen! Han flyttas nu efter  kl11. Läkarna säger att det kan verkligen inte gå bättre eller snabbare än så här!  Jag står förundrad inför hur stark och fantastiskt min son är! Men samtidigt är jag inte förvånad. Han är en superhjälte utav sällan skådat slag.

Jag tycker alltid det är lite läskigt när han kommer ner på avdelningen och han kopplas ifrån massa apparater. Jag är livrädd för att han ska krascha eller liknande. Men det är jag hemma också. Jag kollar hjärtslag på båda mina barn efter de somnat för natten :-). Ibland när Otis ligger bredvid mig och sover och mitt huvud är mot hans bröst, så hör jag hans starka hjärta slå. Och så blir jag rädd att ”tänk så slutar det slå nu?” Konstiga tankar som nog aldrig kommer släppa.

Vardagen har gjort sig hemmastadd här nu, och jag har skapat hyfsade rutiner för mig och lilleman. Idag bröts de lite då jag i ett försök att uppfostra huliganen lagt honom för att sova middag lite tidigare än vanligt. Timo försvann medan jag plockade undan frukosten, och personal från Ronald kom med honom från andra våningen. Återigen har han åkt den jäkla hissen själv! Han är alltså 20 månader och tror han kan spatsera iväg helt allena!
När han återigen skulle åka iväg igen tog jag ett djupt och förtroligt samtal med honom om hissen. Jag förklarade riskerna och att det helt enkelt inte är ok att han åker iväg själv. Han sa ”DA!” och sedan tryckte han återigen på hissknappen. Jag hade hotat med sängen, så nu får jag ju stå vid mitt ord.

Återigen sitter jag här i mörker medan lillfisen sover. Jag ska väcka honom om en kvart för Petter har inte ätit något sedan igår kl 9. Jag måste upp och byta av honom. Otis är ledsen och vill rycka alla sladdar, så det går inte att lämna honom om han inte sover!

Annonser
Det här inlägget postades i hlhs. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s